Oglasio se i Nikola
1

Jokić na udaru nakon velikog uspjeha Srbije, selektor Pešić mu je odmah stao u zaštitu

D. P.
Jokić uživa u odmoru za vrijeme Mundobasketa (Foto: Twitter)
Jokić uživa u odmoru za vrijeme Mundobasketa (Foto: Twitter)
Najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić nalazi se na meti kritika na društvenim mrežama, ali i u javnosti, nakon što je reprezentacija Srbije izborila finale Svjetskog prvenstva u košarci.

Jokić, koji je odbio nastupiti za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu, pominje se na društvenim mrežama i u brojnim medijima nakon što je Srbija bez njega izborila finale Mundobasketa.

Odmah je i na konferenciji za medije postavljeno pitanje selektoru Svetislavu Pešiću o Jokićevoj odbijenici reprezentaciji Srbije. Selektor naših komšija stao je u zaštitu najkorisnijeg igrača NBA finala.

"Jokić je uvijek važan dio našeg tima, zato što je najbolji košarkaš na svijetu. On je sjajna osoba, ali sada ne želimo pričati o njemu. Vrijeme je da promijenimo temu i pričamo o igračima koji su ovdje", rekao je Pešić i stao u zaštitu svog pulena.

Na društvenim mrežama mnogi prozivaju Jokića, a navijači Srbije naglašavaju da je nepotreban reprezentaciji te da Srbijanci mogu i bez njega. Ima i onih koji su ga prozvali i najvećim "gubitnikom" jer nije došao na Svjetsko prvenstvo gdje su njegovi saigrači došli do ogromnog uspjeha.

Istovremeno, oglasio se i sam Nikola koji je putem Instagram storyja čestitao svojim saigračima iz reprezentacije historijski uspjeh i plasman u finale Svjetskog prvenstva. Jokić je čestitku uputio objavivši tri emotikona koji aplaudiraju uz fotografiju igrača Srbije.