Nije mu se igralo
37

Jokić izabran u zadnjoj rundi NBA All-Stara pa Amerikancima rekao surovu istinu: Nisam ja za ovo

K. H.
Nikola Jokić na NBA All-Star utakmici (Foto: EPA-EFE)
Nikola Jokić na NBA All-Star utakmici (Foto: EPA-EFE)
"Ni ja ne bih izabrao sebe, nisam igrač za ovakve utakmice", rekao je Nikola Jokić na konferenciji za medije nakon NBA All-Star utakmice u kojoj je potpuno podbacio i postigao samo četiri poena.
Nakon što su se sabrali glasovi igrača, struke i navijača, LeBron James i Giannis Antetokounmpo su izabrani kao kapiteni ekipa, a neposredno prije utakmice su birali preostalih osam igrača u svojoj ekipi.
Prvobitno je birao James te je izabrao Embiida, nakon čega je Antetokounmpo birao Tatuma, na kraju MVP-a All-Star utakmice.

U posljednjoj rundi su ostali samo Nikola Jokić i Finac Lauri Markkanen, a tada je LeBron izabrao igrača iz Srbije, koji se nije previše proslavio u ovom meču. Na kraju je imao i objašnjenje.

"Nisam bio iznenađen što sam posljednji izabran, ni ja ne bih sebe izabrao, nisam ja igrač za ovakve utakmice", rekao je Jokić na konferenciji za medije.
Treba reći i to da je Jokić među visokim igračima Zapada dobio najviše glasova, više čak i od Jamesa, ali nije odigrao ni blizu nivoa s kojim nastupa za Denver i zbog čega je opet glavni favorit da dobije epitet MVP-a.

All-Star utakmicu je završio sa četiri ubačena poena, pet skokova i šest asistencija.

Michael Malone, NBA trener koji vodi ekipu Denvera i Nikolu Jokića, a sinoć je vodio ekipu LeBronea Jamesa, razočaran je kvalitetom All-Star utakmice i kako je rekao, ovo je bila najgora košarkaška utakmica ikad odigrana.