MVP NBA lige
30

Joel Embiid je donio konačnu odluku za koga će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu

E. B.
Joel Embiid (Foto: EPA-EFE)
Joel Embiid (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih košarkaša svijeta i aktuelni MVP NBA lige Joel Embiid je donio konačnu odluku za koga će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Embiid je mogao igrati za Sjedinjene Američke Države , Francusku i Kamerun, a dugo je birao pod čijom zastavom će nastupati.

Kamerun ima šansu zaigrati u Parizu preko kvalifikacijskog turnira, SAD se kvalifikovao preko Svjetskog prvenstva, a Francuska kao domaćin, te Embiidu nije bilo nimalo lagano odabrati svoju sudbinu.

Embiid je odlučio ne nastupati ni za zemlju u kojoj je rođen (Kamerun), ni za zemlju u kojoj ima veliki broj familije i čije je državljanstvo dobio početkom 2022. (Francusku), već za Sjedinjene Američke Države čiji je državljanin postao u septembru prošle godine.

Embiid će tako postati dio ekipe prepune zvijezda na Olimpijskim igrama u Parizu, a koju će predvoditi Kevin Durant i Steph Curry.

Na raspolaganje selektoru su se stavili i Devin Booker, Bam Adebayo, DeMar DeRozan, Bradley Beal, Jaylen Brown, Donovan Mitchell, Khris Middleton, Julius Randle, Zach LaVine, Aaron Gordon, Kyle Kuzma, Zion Williamson, Kawhi Leonard i mnoge druge NBA zvijezde.