Čeka ga duga pauza
16

Jednog od najboljih košarkaša Philadelphije udario automobil, slomljena mu rebra

E. B.
Kelly Oubre i Tyrese Maxey
Kelly Oubre i Tyrese Maxey
Jednog od najboljih košarkaša Philadelphije Kelly Oubrea je udario automobil, te će zbog toga morati pauzirati duži vremenski period.

Dvadesetsedmogodišnjak, koji je stigao iz Charlottea uoči početka ove sezone i odmah upao u startnu petorku Philadelphije, je propustio sinoćnji duel protiv Indiane i mnogi su se pitali šta se tačno desilo.

76ersi su objavili da je njega u noći između subote i nedjelje udario automobil koji se kretao velikom brzinom, a vozač je pobjegao sa mjesta događaja i policija traga za njim.

Oubre je odmah prebačen u bolnicu, a njegovo stanje je stabilno.

Amerikanac, koji ove sezone u NBA ligi prosječno bilježi 16,3 poena i 5,1 skok po utakmici, je pretrpio povrede grudnog koša, prijelom rebara, ima niz modrica i posjekotina, te povrede kuka i desne noge.

76ersi su pobijedili Indianu rezultatom 137:126, a Tyrese Maxey je svojih 50 poena posvetio povrijeđenom saigraču.

"Ništa od ovog nema veze sa mnom. Ovo je za Kellyja Oubrea. Svi se molimo za njega. Volimo ga i nadamo se da će se oporaviti što prije", rekao je Maxey.

Dobra vijest je da, iako ga duži vremenski period neće biti na terenu,moći će nastaviti igrati košarku, a u Philadelphiji se nadaju da će se vratiti na parket čak i prije završetka sezone.