Pripreme za Eurobasket
82

Jedna od najvećih bh. košarkaših legendi posjetila trening reprezentacije na Vlašiću

H. H.
Nenad Marković sa igračima i stručnim štabom naše reprezentacije (Foto: KS BiH)
Nenad Marković sa igračima i stručnim štabom naše reprezentacije (Foto: KS BiH)
Stručni štab muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je kompletiran. Nacionalnom timu sinoć se na Vlašiću priključio Gordan Firić, koji će biti pomoćnik selektoru Adisu Bećiragiću.

Na današnjem treningu Zmajevima je priređeno i lijepo iznenađenje, jer ih je posjetio legendarni Nenad Marković, trenutno trener francuskog Dijona.

Rad reprezentativaca i stručnog štaba je protekao u sjajnoj atmosferi, kako je to i običaj posljednjih dana na Vlašiću.

Podsjetimo, dolaskom Jusufa Nurkića prije nekoliko dana kompletiran je i igrački kadar. Zdravstveni bilten je odličan, svi košarkaši treniraju punim intenzitetom.

Nenad Marković sa stručnim štabom reprezentacije BiH (Foto: KS BiH)
Nenad Marković sa stručnim štabom reprezentacije BiH (Foto: KS BiH)

Na Vlašiću će naši igrači ostati do 11. avgusta, kada je planiran put za Estoniju gdje će izabranici selektora Adisa Bećiragića odigrati dvije prijateljske utakmice.

Nakon toga slijedi povratak u Sarajevo te nastavak priprema pred utakmice kvalifikacija za SP protiv Crne Gore 24. augusta tri dana kasnije protiv Francuske nakon čega slijede pripreme za Eurobasket.

Podsjetimo, Eurobasket se održava od 1. do 18. septembra u Njemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj Republici. Naša reprezentacija se nalazi u grupi B sa selekcijama Francuske, Litvanije, Slovenije, Njemačke i Mađarske, a dalje će iz svake grupe proći po četiri najbolje selekcije.