Sjeverna Karolina
0

Jayson Williams uhapšen nakon tuče

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Problematična bivša zvijezda NBA lige, 41-godišnji krilni centar Jayson Williams, dočekao je jutro iza rešetaka nakon što se potukao kod jednoga noćnog kluba u Raleighu.

Prema policijskom izvještaju znamo da je nekad odlični košarkaš Philadelphije 76-ersa i New Jersey Netsa udario drugog muškarca u lice pred noćnim klubom u Sjevernoj Karolini.

Nakon što je pozvana policija, Williams je pokazao saradnju te je ispraćen u mjesnu policijsku stanicu. Protiv njega će policija podići prijavu za fizički napad.

Ujutro je pušten na slobodu nakon što je uplatio 1.000 dolara kaucije.

Igrača koji je 1997. i 1998. godine igrao All-Star utakmice čeka uskoro ponovljeno suđenje za ubistvo vozača limuzine 2002. godine. Problematični se košarkaš u automobilu igrao pištoljem, koji je slučajno opalio i usmrtio vozača. Porota nije donijela rješenje o Williamsovoj krivici za bezobzirno ubistvo. Osuđen je bio samo za prikrivanje dokaza i to 2004. godine. Proces i dalje traje i uskoro ga čeka novo suđenje, iako se sudski nagodio s porodicom ubijenog za 2,75 miliona dolara.

Prošlog mjeseca policija u New Yorku bivšeg je košarkaša morala savladavati električnim pištoljem jer se u hotelu ponašao nasilnički i suicidalno.

Karijeru je Williams zbog čestih povreda bio prisiljen prekinuti 1999. godine na vrhuncu karijere.