{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasmin Repeša ostaje selektor Hrvatske

F
21.11.2008. u 19:05
0
0
Jasmin Repeša ostaje selektor Hrvatske
0
Jasmin Repeša ostaje selektor Hrvatske
Hrvatski košarkaški savez i selektor muše ekipe Jasmin Repeša dogovorili su se o nastavku saradnje. Iako je raskid ugovora bio logičniji potez s obzirom na obaveze Repeše u Lotomatici, rukovodstvo HKS-a je na čelu sa predsjednikom Dankom Radićem dogovorilo nastavak saradnje sa iskusnim trenerom.
Problem bi mogao nastati jedino u slučaju ako Repeša fizički ne bude u mogućnosti da usklađuje obaveze u klubu i reprezentaciji.

"S Repešom smo dogovorili nastavak saradnje pod istim uslovima sa istim timom. Sve će biti po starom. Jedini je problem njegovo zdravlje, znate da je imao problema sa srcem i pritiskom. Ipak je to velika odgovornost, ali se nadamo da će sve završiti na obostrano zadovoljstvo", rekao je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Repeša, koji je napravio odličan rezutat s reprezentacijom koja je igrala u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Pekingu, pokušaće sa timom u kojem će igrati i Nikola Vujčić napraviti uspjeh na Evropskom prvenstvu sljedeće godine te možda i doći do medalje.

Dražen Anzulović će ostati pomoćni trener. On bi, u slučaju da je Repeša odlučio otići, verovatno postao novi selektor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: