NBA
3

Jamesovih 39 poena nedovoljno za pobjedu Clevelanda protiv Milwaukeeja

Piše: K. H.
Ekipa Clevelanda je porazom od Milwaukeeja na gostujućem terenu rezultatom 119:116 prekinula niz od pet uzastopnih pobjeda, a Cavsima u meču protiv Bucksa nije pomogao ni fantastični LeBron James koji je postigao 39 poena.

Gosti su bolje otvorili susret te su u uvodnim minutama stigli do maksimalne prednosti od 11 poena, da bi sredinom druge četvrtine Milwaukee preokrenuo rezultat i do poluvremena stigao također do 11 poena razlike.

Početkom treće četvrtine domaća ekipa dodatno je povećala svoju prednost koja je pred posljednju dionicu iznosila 15 poena, a činilo se da je meč završen s prvim poenima u posljednjoj četvrtini kada se Milwaukee "odlijepio" na 20 poena razlike.

Cavsi nakon toga prave seriju 24:2 i pred sam finiš meča dolaze u prednost, ali u neizvjesnoj završnici bolje su se snašli domaći igrači koji su na kraju upisali pobjedu rezultatom 119:116.

Već pomenuti LeBron James postigao je 39 poena u porazu Clevelanda, a domaću ekipu do pobjede je vodio Antetokounmpo koji je ubacio 27 poena kao i Bledsoe koji je ubacio jedan poen manje.

Malo iznenađenje napravila je ekipa Sacramenta koja je u Fargo Centeru u Philadelphiji slavila rezultatom 101:95, a goste su do pobjede vodili Randolph s 27 i Hield s 24 poena. U domaćoj ekipi Covington je ubacio 17 poena.

Sjajni Anthony Davis s 37 ubačenih poena nije bio dovoljan New Orleansu koji je kao gost poražen kod Washingtona, a Wizardsi su do pobjede stigli sjajnom igrom u trećoj četvrtini kada su pri rezultatu 61:61 napravili seriju od 32:9 i tako stigli do kapitalne prednosti pred posljednju dionicu u kojoj su meč mirno priveli kraju.