Košarka
0

James, Wade, Anthony i Paul spremaju humanitarnu turneju

Totalsport
LeBron James, Chris Paul, Dwyane Wade i Carmelo Anthony, zvijezde iz NBA lige, zaigrat će na turneji koja će se sastojati od četiri utakmice pod nazivom Homecoming Tour.

Budući da se ne nazire završetak lockouta u NBA ligi, spomenuti All-Star igrači odlučili su otići kući i dovesti sa sobom svoje prijatelje.

Prva od četiri utakmice održat će se 1. decembra u Akronu (Ohio), rodnom gradu 26-godišnjeg LeBrona Jamesa. Nakon toga slijedi utakmica 4. decembra u New Orleansu, pa 7. decembra u Chicagu, a kulminacija turneje bit će susret 10. decembra u East Rutherfordu.

Spomenuta četvorica asova zaigrat će u sve četiri utakmice, koje će imati i popratne sadržaje, kao što su obrazovne aktivnosti i klinike u svakom gradu. Prihodi s turneje bit će namijenjeni dobrotvornim udrućenjima četvorice igrača, a sponzor turneje Google Plus će osigurati ''stream'' uživo sa svake utakmice.

"To je nešto o čemu smo razgovarali kao igrači još davno. Imati priliku otići u te razne gradove iz kojih dolazimo, dovesti u njih košarku na visokoj razini i oplemeniti cijelu priču humanitarnom komponentom u svakom gradu. Bit će zabavno i baš se veselimo tome", izjavio je Dwyane Wade.

Uz njega i Jamesa, na sva četiri susreta bi trebao zaigrati i Chris Bosh, treći član ''velike trojke'' Miami Heata.

 

NBA