Lakersi u sjajnoj formi
2

James: Uvijek sam vrbovao igrače, iznervirao sam se kada sam čuo Durantovu izjavu

Klix.ba
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
Košarkaš LA Lakersa LeBron James priznao je da je tokom svoje karijere uvijek vrbovao igrače pokušavajući ih dovesti u tim u kojem je igrao, a osvrnuo se i na nedavnu konstataciju Kevina Duranta kako je atmosfera u Lakersima toksična.

Najbolji košarkaš svijeta otvoreno je rekao da je bilo teško dovesti igrača u Cleveland, ali da u Miamiju to uopšte nije bio slučaj i da su mnogi željeli igrati u dresu Heata.

"Uvijek sam vrbovao ljude i pokušavao dovesti igrače s kojima sam želio igrati. Moram reći da su me mnogi odbili, mnogi nisu željeli doći u Cleveland. Međutim, nikoga nije bilo teško nagovoriti da dođe u Miami i to mogu sada reći. Sada sam u Los Angelesu i mislim da nije teško nagovoriti nekoga da dođe u naš tim. Mi moramo upisivati pobjede i to je jedino što zanima potencijalna pojačanja i slobodne agente", kazao je LeBrone.

Nakon toga James se osvrnuo na nedavnu izjavu Kevina Duranta da je atmosfera u LA Lakersima toksična i da je LeBron uzrok toga.

"Iznervirao sam se kada sam prvi put čuo šta je Durant rekao. Nisam razumio odakle mu takvo mišljenje, pitali su me i ranije to, ali nisam želio komentarisati. Razgovarao sam odmah s njim, spomenuo mi je da je priča izvrnuta. Trudim se da se ne bavim previše tim stvarima, zadovoljan sam onim što imam", istakao je James.

Košarkaš LA Lakersa na kraju je poručio da se on i njegovi saigrači ne žele zadovoljiti trenutnim rezultatima, već da žele nastaviti pobjede.

"Ne zadovoljavamo se time što smo dobri i što su stvari uredu, želimo konstantno pobjeđivati", poručio je za kraj trenutno najbolji košarkaš svijeta.

Lakersi trenutno imaju skor od 19 pobjeda i 14 poraza i nalaze se na četvrtom mjestu na Zapadu.