Porazili Phoenix
10

James sretan zbog prve pobjede Lakersa: Osjećaj je sjajan, odbrana je ključ dobre igre

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Košarkaši LA Lakersa upisali su prvu pobjedu u novoj NBA sezoni, a oni su kao gosti pobijedili Phoenix Sunse rezultatom 131:113. Najbolji igrač ove ekipe i najbolji košarkaš svijeta LeBron James naveo je igru u odbrani kao ključ ove jako važne pobjede za Lakerse.

James je rekao da su njegovi saigrači i on znali da je Phoenix opasan tim sastavljen od mladih igrača kojima ne treba dopustiti da se razmašu.

"Znali smo da je Phoenix mlad tim i da može biti opasan kada se razigra. Nismo im dozvolili da se razmašu, bili smo dobri u odbrani i nismo im dali mnogo slobodnih bacanja, o čemu smo prethodnih dana puno govorili. Imali smo i dobar protok lopte, pa je sve to utjecalo da dođemo do prve pobjede", kazao je LeBron James.

James je rekao da je sjajan osjećaj upisati prvu pobjedu u novom dresu i da je još bolje znati da kompletan tim napreduje i igra sve bolje i bolje. Ipak, kaže da moraju dodatno popraviti igru u odbrani.

"Osjećaj je sjajan, lijepo je znati da napredujemo još od trening kampa pa sve do ovih današnjih utakmica. Moramo nastaviti da se poboljšavamo, talentovani smo u napadu, ali sve počinje s odbranom i time da svaki igrač ide na skok. Poslije toga možemo doći do otvorenih šuteva", istakao je najbolji košarkaš svijeta.

Nakon toga, James je dobio pitanje za Deandreu Aytonu, prvom picku ovogodišnjeg drafta, koji je protiv LA Lakersa ubacio 22 poena, a imao je i 11 skokova.

"On je mnogo talentovan, sigurno će se nastaviti razvijati i mislim da je Phoenix napravio pravi potez kada je njega izabrao", zaključio je James.

Lakersi će u sljedećem meču igrati protiv Denvera na domaćem terenu, a nakon toga ih očekuje gostovanje kod San Antonija i Minnesote.