Nije bio dio priče
2

James priznao: Rekao sam čelnicima Clevelanda da ne trejduju Irvinga

Klix.ba
James u duelu s Irvingom (Foto: EPA-EFE)
James u duelu s Irvingom (Foto: EPA-EFE)
Najbolji košarkaš svijeta LeBron James priznao je u razgovoru za američke medije da je molio čelnike Clevelanda da ne trejduju Kyrieja Irvinga, što se i pored plasmana Cavsa u finale ispostavilo kao loš potez.

Irving je dres Clevelanda zamijenio Bostonovim, a tokom čitave sezone bio je vođa ekipe Brada Stevensa koja je na kraju u finalu Istočne konferencije poražena upravo od Clevelanda, tačnije Jamesa koji je odigrao herojskih sedam utakmica.

"Prošlog ljeta sam osjetio da bi taj potez jednostavno bio loš za našu franšizu, jer trejdovali smo playmakera koji je ujedno i zvijezda. On je momak s kojim sam bio u toliko bitaka kroz prethodne tri godine, ali očigledno da nisam bio dio te komunikacije i znam tačno kako su tekli razgovori između dvije strane. Osjetio sam da je to loš tajming za naš tim", istakao je James.

Nakon svega, čelnici Cavsa ipak nisu uslišili molbe najboljeg igrača svijeta i Irving je napustio Cleveland, a u klub su došli Thomas i Rose, što se na kraju ispostavilo kao izuzetno loš potez.

Irving i James proveli su tri sezone u Clevelandu, zajedno su tri puta stigli do finala NBA lige, a jednom su postali i prvaci savladavši Golden State.

Čak i bez Irvinga, James je pokazao o kakvom igraču je riječ i gotovo sam odveo je Cleveland u novo finale NBA lige, a tamo ga čeka aktuelni prvak Golden State.