Košarka
0

James opet nadmašio Wadea

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Košarkaši Clevelanda su pobjedom protiv Miamija 102-86 došli do desetog uspjeha u nizu, što ih, naravno, i dalje drži na tronu Istočne konferencije.

"Oni su tim za naslov prvaka, a mi smo sastav za doigravanje. Time je sve rečeno", komentirao je nakon utakmice Dwyane Wade, najbolji igrači Miamija.

Posljednji put kada su igrale ove dvije ekipe, u Miamiju prije nekoliko dana, sve se svelo na dvoboj Wadea i Jamesa. Tada je James, u zadnjem periodu igre, ukrao loptu Wadeu, pogodio dva slobodna bacanja, dok je na drugoj strani (u zadnjoj sekundi) Wade promašio šut za pobjedu. Kombinirano su, tada, ta dva sjajna igrača ubacila 70 poena.

Ovom prilikom je na razini bio samo LeBron (36 poena), uz sedam skokova i osam asistencija. Wade je ubacio 24, uz devet asistencija.

Isto tako, trenutno LeBron ima 13-9 omjer protiv Wadea u utakmicama NBA lige, kao i 9-1 na domaćem parketu.

Portland i dalje igra bez najboljeg igrača, povrijeđenog Brandona Roya, ali to ih nije smetalo ni u domaćem ogledu protiv San Antonija, kojeg su pobijedili 96-93.

Deset sekundi prije kraja Ginobili je promašio tricu za izjednačenje, nakon čega se krenulo u raspucavanje silnih slobodnih bacanja, u kojima, pak, domaćin nije izgubio koncentraciju.

LaMarcus Aldridge je još jednom preuzeo predvodničke ovlasti Roya u Portlandu, te je završio utakmicu sa 28 poena i 12 skokova. Webster je dodao 21, uz 5-5 za tri poena. Kod gostiju su najbolji bili Argentinac Ginobili sa 21 i Duncan sa 15 poena i 12 skokova.

NBA liga, četvrtak:

Cleveland - Miami 102-86 (James 36p, 7s, 8a, O'Neal 13p, 8s / Beasley 21p, 12s) Portland - San Antonio 96-93 (Aldridge 28p, 12s, Webster 21p, 5s / Ginobili 21p, 3s, 5a)

NBA