Košarkaš Clevelanda
11

James: Nemam razlog da pognem glavu, dao sam sve od sebe na terenu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Prva zvijezda Clevelanda LeBron James rekao je da nema razlog da pogne glavu poslije poraza od Golden Statea u finalnoj seriji NBA lige.

"Nemam razlog da pognem glavu i da se osvrćem na nešto što sam mogao da uradim ili što nije trebalo da uradim ili što sam mogao bolje da uradim za tim. Ostavio sam sve što sam imao na terenu u svakoj od pet utakmica finala", rekao je James.

U finalnoj seriji u prosjeku je bilježio triple-double u pet utakmica, ali je Cleveland poražen od Golden Statea rezultatom 4:1 u pobjedama.

Cleveland je prošle sezone postao prva ekipa u historiji NBA lige koja je u finalu stigla zaostatak 3:1 i osvojila trofej, ali Golden State je od tada postao jači za Kevina Duranta, koji je u bio MVP ovogodišnjeg finala.

"Prošle godine smo uspjeli da ih stignemo, ali su oni dobili jednog od najboljih igrača koje sam ikada vidio u ovoj ligi. Uradili su odličan posao time što su ga doveli. Stvari koje su radili prošlog ljeta su im se očigledno isplatile", kazao je James.

Cleveland će u sljedećoj sezoni morati da traži nova rješenja kako bi i četvrtu godinu zaredom igrao finale, a James je istakao da očekuje još veću konkurenciju.