Košarka
0

James: Ne osvojimo li naslov, protraćili smo vrijeme

Totalsport
Foto: AFP/NBAE/Getty Images/File
Foto: AFP/NBAE/Getty Images/File
LeBron James igra košarku života, a gorke uspomene na finale NBA lige iz 2007. godine dodatno ga motivišu u nastojanju da ovog puta momčad odvede do prstena prvaka.

Prošle su gotovo dvije godine od kad je momčad San Antonio Spursa “pomela” Jamesa i saigrače u završnici najjače košarkaške lige svijeta. Tada je bilo čistih 4-0 za Spurse, koji su dobili konačnu nagradu. Ono što su Cleveland Cavaliersi dobili bila je životna škola, tvrdi njihov najistaknutiji član.

  • Vidjeti kako smo blizu naslovu prvaka, a spoznati koliko smo bili daleko, jest veliki motiv za mene. To finale je razlog što sam danas igrač kakav jesam - tvrdi James koji impresionira cijelu sezonu.

S prosjecima od 28.4 poena, 7.6 skokova i 7.2 asistencije po susretu, zvijezda Cavsa odvela je momčad do najboljeg omjera pobjeda i poraza u historiji kluba (66-16), te drugog najboljeg rekorda lige kada su u pitanju domaće utakmice (39-2).

Sve to čini petostrukog All-Star igrača, uz Kobea Bryanta i Dwyanea Wadea, najistaknutijim pojedincem za nagradu najkorisnijeg košarkaša osnovnog dijela NBA lige.

  • U fazi sam karijere u kojom razmišljam na sljedeći način - ako se ne borim za naslov prvaka, tada samo traćim svoje i vrijeme svojih saigrača. I zato se radujem ovom doigravanju i nadam se borbi za naslov. Svi smo koncentrisani na to, u momčadi vlada hemija i vidljiv je stalni napredak u igri - kaže James, čiju momčad u prvom krugu play-offa očekuju ogledi protiv Detroit Pistonsa.

  • Ekipa je to koja je šest uzastopnih godina igrala finale Istočne konferencije. Znamo koliko su iskusni, snažni i opasni - zaključio je ponajbolji košarkaš današnjice, spreman to potvrditi u svakoj nadolazećoj utakmici.