Voli košarku, voli NBA
15

James nakon novog rekorda: Zahvalan sam što imam šansu inspirisati različite generacije

K. H.
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
Američki košarkaš LeBron James sinoć je postao najbolji strijelac u historiji regularne sezone i play-offa NBA lige, nadmašivši ikonu Los Angeles Lakersa Kareema Abdul-Jabbara, a kaže da je zahvalan što ima priliku inspirisati toliko različitih generacija.
On je protiv Golden State Warriors, u porazu svog tima, postigao 26 poena, čime je došao do brojke od 44.157 koševa u karijeri, dok je Jabbar ostao na 44.149.

Golden State Warriorsi nadigrali su Los Angeles Lakerse 117:115 uz 33 poena Klay Thompsona i 24 ubačaja Stephena Curryja. James je meč završio sa 26 poena, a Russell Westbrook je dodao 19. Nakon meča mu je, kako kaže, bilo teško govoriti upravo zbog poraza svog tima.

"Teško mi je sada govoriti o tome jer mrzim raditi bilo šta poslije poraza. Imali smo šansu za pobjedu", rekao je James.

Ipak, kaže da je zahvalan što imat priliku inspirisati "toliko" različitih generacija.

"Zahvalan sam što sam imao priliku igrati ovakvu utakmicu na ovako visokom nivou. Volim košarku, volim što sam dio NBA lige i što mogu inspirisati toliko različitih generacija. Pretpostavljam da je to poprilično velika stvar", rekao je James.

Inače, rekordi NBA lige svih vremena samo su statistika iz regularne sezone, tako da je James još nije najbolji strijelac svih vremena, a za to će mu prema svemu sudeći biti potrebna još jedna sezona.