Nosio Cleveland
72

James: Izgorio sam, pustite me, u glavi su mi samo odmor i kuća

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Košarkaši Clevelanda plasirali su se u polufinale Istočne konferencije NBA play-offa nakon što su u odlučujućoj sedmoj utakmici savladali Indianu rezultatom 105:101. Najbolji pojedinac susret i čovjek kojem opet idu sve zasluge za uspjeh Cavsa bio je LeBron James koji je na kraju ubacio 45 poena.

James je odigrao još jednu sjajnu utakmicu u kojoj je pored 45 ubačenih poena imao sedam asistencija i devet skokova, a nakon meča rekao je da ga zanima samo odmor i da je to jedino o čemu zapravo i može misliti.

"Upravo sam izgorio, trenutno ne razmišljam o utakmici protiv Toronta. U glavi mi je samo odmor i kuća. Umoran sam, čovječe, želim da odem kući i da se odmorim", rekao je LeBron James novinarima nakon meča, dok je njegov saigrač Kevin Love dodao:

"Ovo je bila luda sedmica, a James je nevjerovatan. Vodio nas je kada nije iššlo, ekipa je živjela od njegovih poena, asistencija i skokova", istakao je LOve.

Cavsi će u sljedećoj fazi igrati protiv Toronta koji je eliminisao Washington, a ukoliko žele doći u finale Istočne konferencije, trebat će im puno više od raspoloženog i impresivnog Jamesa koji će se teško sam izboriti protiv efikasnih Raptorsa.