ESPN
0

Jamal Crawford na putu prema Atlanta Hawksima

Totalsport
ESPN, vođen povjerljivim izvorima, objavio je u četvrtak da je na pomolu zanimljiva promjena na relaciji dviju NBA momčadi, Atlante i Golden Statea.

Don Nelson, trener Golden Statea, je najavio da u njegovim daljnjim kombinacijama nije 29-godišnji Jamal Crawford, odlični bek-šuter rođen u Seattleu, koji je karijeru proveo u tri kluba (Chicago, New York i Golden State).

Još od sezone 2002/03 Crawford nije ispod prosjeka od 10 poena i četiri asistencije po utakmici, a prošle je sezone, debitantske u sastavu iz Oaklanda, igrao odlično što je potkrijepio sa 19.7 poena po ogledu, uz 3.3 skoka, 4.4 asistencije i jednu ukradenu loptu po utakmici.

No, Don Nelson se i prije rješavao dobrih košarkaša (Jason Richardson, koji je bio ikona u Oaklandu, Baron Davis...), pa nije niti sada čudno da pušta iz svoje svlačionice kvalitetnog igrača. U zamjenu će dobiti ispodprosječne igrače kao što su Acie Law i Speedy Claxton.

U Atlanti su žestoko pokušavali ostvariti ovaj dogovor, jer su uvjerenja da će s vanjskom linijom Bibby - Crawford popraviti napadački učinak. Ovaj dogovor o "tradeu" bi se trebao i službeno objaviti posljednjeg dana juna.

NBA