Krivac za poraz
6

J.R. Smith ne zna šta misli: Uvijek sam bio onaj kojeg ismijavaju i koji radi nešto ludo

Klix.ba
J.R. Smith (Foto: EPA-EFE)
J.R. Smith (Foto: EPA-EFE)
Košarkaš Clevelanda J.R. Smith postao je viralni hit nakon što je u prvom meču finala NBA lige protiv Golden State propustio priliku da svojoj ekipi donese pobjedu, a umjesto toga, on je uhvatio loptu i ne znajući koji je rezultat otrčao je do centra igrališta.

Njegov potez izazvao je puno pažnje svjetske javnosti, a sam Smith nekoliko puta je promijenio mišljenje objašnjavajući razlog zbog kojeg nije šutirao na koš, već je odlučio otrčati do centra.

U najnovijem razgovoru za američke medije, Smith je rekao da ne može reći šta je tačno mislio u tom trenutku, jer se ne sjeća.

"Mnogo sam razmišljao nakon meča i ne mogu reći da sam bio siguran u bilo šta", kazao je J.R. Smith koji se potom osvrnuo na izjavu da je mislio kako njegov tim ima prednost.

"Moguće je da sam to rekao, nisam siguran, ali je moguće. Uvijek sam bio onaj kojeg ismijavaju ili onaj koji radi nešto ludo. Ipak, ne obazirem se puno na ono što je bilo, treba samo da ponovo izađem na teren i budem ono što jesam. Na kraju, najiskrenije mi je drago što se meni to dogodilo, a ne nekom od saigrača, jer ovaj pritisak ne bi mogli podnijeti svi", završio je košarkaš Clevelanda.

Drugi meč između Golden Statea i Clevelanda igra se u noći sa nedjelje na ponedjeljak, a aktuelni prvak ima vodstvo od 1:0 u finalnoj seriji.