Poznati temperament
12

Izrevoltirani Vujošević ušao u teren protiv Makedonije, Gegića poslao u svlačionicu

Klix.ba
Temperament Duška Vujoševića vrlo dobro je poznat na ovim prostorima, a selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine svoj je temperament pokazao i tokom poraza od Makedonije na turniru "Trofej Makedonija 2017".

Naš tim je poražen rezultatom 71:67 što je prvi poraz za Vujoševića na klupi reprezentacije BiH s kojom je prethodno upisao četiri pobjede.

Nakon što su sudije svirale prekšraj Zahiragića u napadu tokom četvrte četvrtine Vujošević je ušao u teren zbog negodovanja, pa je zaradio tehničku grešku.

Makedonski komentator je Vujoševića u tom trenutku nazvao "majstorom za takve situacije" što je pokazatelj da i u Makedoniji izuzetno poznaju temperament crnogorskog stručnjaka.

No, nije to bila jedina situacija gdje je Vujošević pokazao koliko zna biti temperamentan. Pred kraj treće četvrtine Amara Gegića je poslao u svlačionicu nakon što ga je prethodno naružio.

Naš tim će 2. augusta početi pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

Prvi meč igramo protiv Švedske u gostima, a onda dočekujemo Slovačku 5. augusta u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu. Potom slijede Armenija kod kuće (9. augusta) i Švedska kod kuće (12. augusta) te gostovanja protiv Slovačke (16. augusta) i Armenije (19. augusta).

Vujošević u ovim mečevima neće moći računati na NBA igrače Jusufa Nurkića i Mirzu Teletovića, a nastup su zbog povreda otkazali Andrija Stipanović i Elmedin Kikanović. Neće biti ni Nemanje Gordića, kao i još nekih igrača kojima je upućen poziv. Stoga, ugledni stručnjak iz Crne Gore mora stvarati neki novi tim.

"Svi su svjesni delikatnosti situacije da smo praktično na početku stvaranja jednog novog tima, da nijedan put ka uspjehu nije posut ružama nego trnjem. Nema prečice i zamjene za naporan rad, pogotovo u ovoj situaciji u kojoj se mi nalazimo", poručio je Vujošević prije odlaska na turnir u Makedoniju.