Stigle brojne osude
228

Izrael bruji o skandalu na košarkaškoj utakmici: Navijači izviždali minutu šutnje

N. K.
Trenutak kada se upriličila minuta šutnje (Foto: Screenshot)
Trenutak kada se upriličila minuta šutnje (Foto: Screenshot)
Navijači Hapoela iz Tel Aviva izazvali su skandal sudeći po reakcijama u Izraelu budući da su prije jučerašnje utakmice protiv Hapoela Beer Sheve zviždali tokom minuta šutnje za poginule izraelske policajce.
Naime, utakmica je bila posvećena palim policajcima tokom operacije "Gvozdeni mačevi", kojim je Izrael odgovorio Hamasu za napad 7. oktobra.

Međutim, više navijača Hapoela iz Tel Aviva je počelo da zviždi i pjeva tokom tog minuta šutnje.

Izraelski mediji pretpostavljaju da je ovakva reakcija navijača bila zbog sukoba s policijom i lokalnim organima reda u posljednjih nekoliko godina.

Ubrzo su reagovali iz kluba koji se izvinio svima koji su povrijeđeni ovakvim ispadom navijača, a stigao je i odgovor izraelske policije i vlade.

"Ponašanje navijača Hapoela je crna mrlja koja će ove navijači pratiti cijeli život. Njihovo ponašanje je povrijedilo porodice policajaca koji su bili prisutni u dvorani", poručili su iz tamošnje policije.

Osuda je stigla i iz ministarstva za nacionalnu sigurnost Izraela koje je također osudilo ponašanje navijača te pozvao savez da tim navijačima zabrani ulaz na utakmice nacionalnog prvenstva.