Košarka
0

Iznenađenje u Beogradu: Igokea "ohladila" Pionir i slavila nad Crvenom zvezdom

Piše: O. T.
U 10. kolu ABA lige bh. predstavnik Igokea napravio je iznenađenje i savladao akutelne šampione lige Crvenu zvezdu rezultatom 87:81.

Crvena zvezda je proteklog četvrtka ostvarila veliku pobjedu u Euroligi kada je srušili Bayern iz Minhena u gostima (90:79) i očekivalo se da će u 10. kolu ABA lige nastaviti pobjednički niz.

Međutim, iznenađenje je priredila Igokea koja je ovom pobjedom prekinula niz od dva poraza i sada se nalazi na odličnom petom mjestu tabele. Igosi su već ranije u ovoj sezoni savladali i Partizan. Istina, Partizan je svakako u krizi i trenutno su posljednja ekipa tabele.

Zvezda je u ovaj meč ušla sa nizom od tri pobjede, a prije ovog meča porazili su ih samo Cedevita i Olimpija. U ovom meču domaćin je imao i problema sa povredama što je utjecalo na krajnji ishod, ali svejedno pobjeda Igosa je iznenađenje.

Domaćin je odlično otvorio meč i u prvoj četvrtini imao prednost od devet razlike. Bilo je 27:18. Kasnije će se ispostaviti da je to jedina četvrtina u kojoj je Zvezda bila bolja. Do poluvremena Igosi su smanjili na 48:41.

U posljednju četvrtinu domaći su ušli sa dva poena prednosti koju su gosti do kraja istopili, a onda i preokrenuli te slavili sa 87:81.

Dvije ključne trojke u finišu utakmice za Igokeu upisao je Vuk Radivojević, bivši igrač Crvene zvezde, koji je zabilježio 18 poena čemu je dodao i sedam asistencija. Isti broj poena postigao je i njegov saigrač Miloš Komatina.

Kod Crvene zvezde, koja sada zauzima drugo mjesto na tabeli, najviše koševa ubacio je Marko Simonović, ukupno 17.