Košarka
0

Ivković podnio ostavku na mjesto selektora Srbije

SRNA
Dušan Ivković
Dušan Ivković
Dušan Ivković obavijestio je Košarkaški savez Srbije da više nije u mogućnosti da obavlja funkciju selektora košarkaške rezentacije.

Ivković je poslao pismo predsjedniku KSS Draganu Kapičiću i članovima UO KSS u kom navodi da je odluku donio zbog toga što "fizički i mentalno nije spreman da nastavi sa poslom koji je započeo 2008. godine".

"Biti trener srpske košarkaške reprezentacije je za mene izuzetna čast i priznanje. U okolnostima koje su svima dobro poznate, nisam ni fizički ni mentalno spreman da nastavim sa poslom koji sam započeo 2008. godine", obrazložio je Ivković. 

Istaknuti stručnjak, koji je najzaslužniji za povratak srpske košarke u svjetski vrh, rekao je da dugovanja Saveza prema njemu nisu razlog zbog kojeg se povukao. 

Dragan Kapičić je rekao da je iznenađen odlaskom selektora Ivkovića i najavio i da će savez reagovati poslije martovskih izbora. 

"To je Ivkovićevo pravo i legitimna stvar. Ja to moram da prihvatim, kao i svako drugi ko bude došao na čelo Saveza ako bude promjena, a bit će ih vjerovatno", istakao je predsednik KSS.

Redovna skupština KSS biće održana u srijedu, a izborna bi trebalo da se održi u martu.