Košarka
0

Iverson pregovara s Memphis Grizzliesima

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nekad jedan od najboljih košarkaša svijeta, a danas još uvijek izvrsni 34-godišnji playmaker niza NBA klubova Allen Iverson, uskoro bi mogao pronaći klub u kojem će nastaviti karijeru.

Trenutno je Iverson u statusu slobodnog igrača nakon što je odradio sezonu među Detroit Pistonsima, a danas (ponedjeljak) će u Atlanti sjesti za isti stol s čelnim ljudima Memphis Grizzliesa s kojima će pokušati dogovoriti saradnju.

  • To što smo dogovorili da ćemo se susresti ne znači i da smo sve dogovorili. Iverson se želi naći s nama, ima nekoliko pitanja koje nam želi postaviti, a mi ćemo mu na njih ponuditi odgovore - kazao je vlasnik Memphisa Michael Heisley.

Grizzliesi su mlada ekipa i primjetno je da im nedostaje iskustvo vođe. Baš tu Iverson vidi svoju priliku.

  • Želim im pomoći da se razviju u pobjednike, voditi ih primjerom. Volio bih igrati za Memphis, ekipu mladih, ali i sjajnih igrača, a priznajem, sviđa mi se i grad - rekao je Iverson, čiji prosjeci kroz NBA karijeru započetu 1996. godine iznose 27.1 poen i 6.2 asistencije.

Spominje se mogućnost jednogodišnje saradnje problematičnog dečka NBA lige i Grizzliesa. Iverson bi u tom slučaju trebao zaraditi oko 4,4 miliona američkih dolara.

Okončanje pregovora osluškuju Charlotte, Miami i New York, također voljni ponuditi Iversonu saradnju.

NBA