Košarka
0

Iverson potpisao za Memphis Grizzliese

Totalsport
Problematični dečko NBA lige, ali i ponajbolji razigravač današnjice Allen Iverson (34) potpisao je jednogodišnju saradnju s ekipom Memphis Grizzliesa, svojim četvrtim košarkaškim klubom kroz profesionalnu karijeru.

Iverson je 1996. godine izabran kao prvi igrač na NBA draftu, te se pridružio Philadelphia 76ersima, gdje se zadržao više od deset sezona. Nakon 15 odigranih utakmica u jedanaestoj, mijenjan je u Denver Nuggetse, odakle početkom sezone 2008/09 pristupa Detroit Pistonsima. Tačno 54 utakmice odigrao je za njih, te u statusu slobodnog igrača čekao ponude.

Najkonkretnija je bila ona momčadi iz Memphisa, pa će Iverson sljedeću sezonu nositi njihov dres, što je potvrdio putem internetske društvene mreže Twitter, na kojoj je napisao:

  • Bog je odabrao Memphis kao mjesto gdje ću nastaviti svoju karijeru.

Pretpostavlja se da će za jednogodišnju suradnju Iverson inkasirati 3.5 milona američkih dolara, te da je nekad možda i najbolji jedan-na-pet igrač u korist Grizzliesa odbio suradnju s Bobcatsima, Knicksima i Heatom.

Iverson kroz karijeru ima sjajan prosječni učinak od 27.1 poena i 6.2 asistencije u 886 odigranih utakmica.

Veliki je potrošač lopti, pa ostaje za vidjeti kako će se slagati s mladim, ali sjajnim novim suigračima Rudyjem Gayom i O. J. Mayom, kojima će konkurirati u napadačkim opcijama.

NBA