Agent
0

"Iverson bi mogao karijeru nastaviti u Kini"

Totalsport
Allen Iverson (Foto: AP)
Allen Iverson (Foto: AP)
Nekadašnji prvi strijelac NBA lige, američki košarkaš Allen Iverson (35), mogao bi karijeru nastaviti u Kini, potvrdio je njegov privatni agent Gary Moore.

Iverson je već duže vrijeme daleko od nekadašnje razine kada je, igrajući za Philadelphiju, četiri puta bio najbolji strijelac NBA lige, a 2001. je proglašen i najkorisnijim igračem (MVP) lige.

Nakon odlaska iz Sixersa igrao je za Denver i Detroit da bi prošlu sezonu započeo u dresu Memphisa. No, za Grizzliese je odigrao samo tri utakmice nakon čega se vratio u Philadelphiju, ali je već u februaru zbog privatnih problema zamrznuo karijeru.

Sada bi je želio nastaviti, ali u NBA ligi više nema zainteresiranih klubova iako pripreme počinju za manje od dvije sedmice.

"Postoji međusobni interes za saradnjom između Iversona i jednoga kluba u Kini", izjavio je u ponedjeljak Moore, ne želeći imenovati moguću novu ekipu svoga klijenta.

Spomenimo da u Kini, u ekipi Shanxi Zhongyu Brave Dragons, već igra jedna bivša NBA-zvijezda, nekadašnji razigravač Minnesote, New Jerseyja, Phoenixa, New Yorka i Bostona Stephon Marbury.