Blokada i zapljena sredstava
0

Iverson bankrotirao, nema novca da plati račun od 860.000 dolara

Totalsport
Allen Iverson (Foto: AFP)
Allen Iverson (Foto: AFP)
Nadležni je sud Američke savezne države Georgije naložio blokadu i zaplijenu svih sredstava na bankovnom računu 36-godišnjeg slavnog košarkaša Allena Iversona.

Dogodilo se to nakon što proslavljeni NBA veteran bez kluba nije mogao jednom draguljaru podmiriti račun u iznosu od 860.000 dolara. Premda je na računu, kako piše Philadelphia Inquirer, daleko manje od potrebne svote, 11-erostruki All-Star igrač ostat će bez svog preostalog novca.

Tokom 15-godišnje profesionalne karijere, u najvećoj mjeri provedene u Philadelphia 76ersima, nekoć ponajbolji bek NBA lige zaradio je 154 miliona dolara. Kroz čitav je njezin tok, međutim, nalazio shodnim finansirati grupu od 50-ak bliskih prijatelja i rođaka koje je smatrao zaslužnima što je proživio djetinjstvo u problematičnoj četvrti te izrastao u vrhunskog sportaša.

Također nikad nije štedio na nakitu, kojim je častio ponajprije sebe i voljenu majku Ann.

Prema posljednjim su se informacijama za Iversona, koji trenutno traži klub, zanimali LA Lakersi, no najizglednije je da će bankrotirani košarkaš za život morati nastaviti zarađivati u Portoriku.

NBA