Košarka
1.6k

Ivanović za Klix.ba: Zadovoljstvo je biti trener ovim momcima, pobjeda mi je produžila život

Piše: J. Hadžiahmetović
Duško Ivanović (Foto: EPA)
Duško Ivanović (Foto: EPA)
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović jedan je od najboljih košarkaših trenera današnjice. Iako su ga itekako pogodila otkazivanja pojedinih igrača uoči okupljanja, niti u jednom trenutku nije razmišljao o napuštanju bh. selekcije.

Ivanović je na Eurobasket odveo najbolje košarkaše koji žele igrati za svoju državu.

Vjerujući u Andriju Stipanovića, Marka Šutala, Elmedina Kikanovića, Njemanju Gordića, Alexa Renfroa i ostale, selektor je odmah u startu odbio napustiti kormilo košarkaške reprezentacije i krenuo naporno raditi sa sjajnim momcima koji su u dosadašnje tri utakmice dali sve od sebe kako bi na najbolji mogući način predstavili našu zemlju na Evropskom prvenstvu.

Vjera u pobjedu

Naporan rad košarkaša i znanje selektora se isplatio u trećem susretu protiv Izraela. Nakon produžetka, BiH je slavila u Montpellieru. Ključne koševe postigao je kapiten Elmedin Kikanović.

"Tokom cijele utakmice smo vjerovali da možemo da pobijedimo. U početku smo pustili Izrael da trči i napravili su 15 poena razlike. Onda smo u drugom smo igrali dobru odbranu i dobar napad. Vjerovali smo u pobjedu i imali smo sreće", kaže Ivanović za Klix.ba nakon susreta.

Pred kraj produžetka Amerikanac sa bh. pasošem Alex Renfroe sjajno je asistirao za Kikanovića koji bez većih problema postiže poene za prvu pobjedu BiH na Eurobasketu.

Šesti igrač ekipe

"Ovi momci zaslužuju ovu pobjedu", dodao je naš sagovornik koji je svih 45 minuta susreta proveo na liniji savjetujući bh. košarkaše šta da rade.

"Ja sam uvijek šesti igrač moje ekipe", kazao je Ivanović.

"Meni je zadovoljstvo raditi i biti trener ovim momcima. Oni su pravi momci i ova utakmica mi je produžila život", dodaje Ivanović.

Pred BiH su još dvije utakmice na Eurobasketu. U srijedu igramo protiv Finske (15:00 sati), a dan poslije protiv Rusije u 17:30 sati.

"Imamo šanse, sve je u našim rukama. Sutra je odmor, ali ćemo se pripremati. Naš cilj je drugo kolo i borit ćemo se za to", kazao je Ivanović na kraju razgovora za Klix.ba.