Košarka
22

Ivanović nakon utakmice sa Švedskom: Zadovoljan sam, ali imamo još posla

Klix.ba
Košarkaški Zmajevi danas su u Gradskoj areni u Zenici u okviru međunarodne prijateljske utakmice porazili selekciju Švedske rezultatom 89:74.

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović, zadovoljan je igrom svojih izabranika, ali je istakao da se još dosta mora poraditi na kontinuitetu kvaliteta igre.

"Organizacija i uslovi su bili dobri. Ovo je nešto što bi trebali da igramo u zvaničnim utakmicama za koje se spremamo. U početku nismo imali agresivnost ni odbranu, a te utakmice koje su za nas bitne moraćemo odigrati 40 minuta istim tempom", kazao je Ivanović, koji je još dodao da se nada da će uskoro napraviti i konačni spisak za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Selektor košarkaške reprezentacije Švedske, Vedran Bosnić, danas je ekipu Švedske vodio na domaćem terenu, a zadovoljan je onim što su njegovi izabranici pokazali.

Vedran Bosnić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Vedran Bosnić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Hvala svima na podršci, uvijek sam volio igrati u Zenici i raduje me svaki dolazak ovdje. Ova ekipa Švedske koja je danas igrala, igrala je bez sedam igrača koji su prošle godine igrali na Evropskom prvenstvu, bez dva NBA igrača i bazu ekipe su činili igrače iz švedske lige i mladi igrači. Mi pokušavamo napraviti neku smjenu generacije i ovo je veliko iskustvo za ove momke da igraju na ovom nivou sa Bosnom i Hercegovinom koja ima dva NBA igrača i puno kvalitetnih igrača. Zadovoljan sam kako smo igrali, bili smo ravnopravni skoro cijelo vrijeme, ali košarkaši Bosne su jači od nas pod košem, mi nemamo takve igrače, ali mislim da smo ipak stvorili manje probleme", izjavio je Bosnić te dodao:

"Mi moramo nastaviti raditi i doći na bolji novo jer ekipe koje nas očekuju u kvalifikacijama mnogo su iskusnije od nas, ali ako nastavimo ovako igrati mislim da ćemo se boriti za poziciju koja vodi na Evropsko prvenstvo".

Bosnić je na kraju dodao da Bosna i Hercegovina ima velike šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, te da su večeras naši košarkaški Zmajevi pokazali kvalitet u igri.