Košarka
18

Italija u produžetku "srušila" evropskog prvaka Španiju

Anadolija
Košarkaška reprezentacija Italije savladala je večeras, u posljednjem kolu grupe F druge runde Evropskog prvenstva u košarci, selekciju Španije, aktuelnog prvaka Evrope, nakon produžetka rezultatom 86:81, (24:12, 37:37, 45:56, 70:70).
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Italija je tako zauzela treću poziciju u grupi F, dok je Španija u četvrtfinale prošla kao četvrtoplasirana.

Rezultat na kraju posljednje četvrtine bio je 70:70. Reprezentacija Italije je bolje otvorila utakmicu i na kraju prve četvrtine imala prednost od dvanaest poena.

Španci su uhvatili priključak šest minuta prije kraja prvog poluvremena, kada su aktuelni evropski prvaci došli do "prihvatljivijeg" minusa od tri poena, a zatim i preciznim šutem za tri poena Sergija Rodrigueza i poravnali na 24:24.

Predvođeni Marcom Gasolom, Španci su nakon ponovnog vodstva Italije došli do poravanja, a nakon rezultatski neizvjesne druge četvrtine, na odmor se otišlo rezultatom 37:37.

Dvije minute do kraja treće četvrtine reprezentacija Španije došla je do 11 poena viška, a Gasol je do tog momenta postigao 26 poena. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 56:45 u korist izabranika Juana Orenge.

Španiju je predvodio Marc Gasol sa postignutih 32 poena, dok je najefikasniji u italijanskoj reprezentaciji bio Alessandro Gentile sa 25 postignutih poena.