Ne osjeća krivicu
15

Irving: Kažu mi "vakciniši se" i problem je riješen, ali nije tako prosto

K. H.
Irving: Ne osjećam krivicu zbog situacije u kojoj se nalazim
Irving: Ne osjećam krivicu zbog situacije u kojoj se nalazim
Košarkaš Brooklyn Netsa Kyrie Irving početkom godine vratio se na NBA parkete nakon što je prva tri mjeseca u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta propustio jer se odbio vakcinisati protiv koronavirusa, a sada kaže da, unatoč svemu, ne osjeća krivicu jer mu je uskraćeno pravo na igru.

Irving je propustio 35 mečeva svog tima u ovoj sezoni, nakon čega je odlučeno da može igrati za Brooklyn u susretima van New Yorka, odnosno na gostujućem terenu. Kaže da žali što mu to pravo nije omogućeno i na domaćim mečevima.

Također je istakao da će tim sigurno biti puno bolji kada se svi igrači još više povežu i uigraju.

"Naša ekipa će izgledati mnogo bolje kada se uigraju još neki igrači. Ipak, želio bih da mogu igrati na domaćem parketu. Neki ljudi mi kažu da je stvar jednostavna i da samo trebam primiti vakcinu. Za mene i moj način života to nije tako prosto, ali se svakako molim za dobar ishod svega", rekao je Irving.

Dalje je istakao kako ne osjeća krivicu zbog trenutne situacije te da svoj život pokuša živjeti na najbolji mogući način.

"Ne osjećam krivicu zbog situacije u kojoj se nalazim. Ja sam jedini igrač koji se bori s ovakvom situacijom jer jedini ja igram u New Yorku. Da sam bilo gdje drugo, vjerovatno bi situacija bila drugačija. Živim svoj život najbolje što mogu i žao mi je, kao i svima drugim, zbog svega što smo propustili u ove dvije godine. Nisam imao plan da sve bude ovako", dodao je Irving.

Ranije je Irving otkrio da nije mogao spavati u trenucima kada je razmišljao o treningu i da su mu dani bez košarke sporo prolazili, odnosno da mu je bilo jako teško živjeti bez košarke.