Spreman za novu sezonu
19

Irving je zbog odbijanja da se vakciniše izgubio nevjerovatnu količinu novca

N. K.
Kyrie Irving (Foto: Twitter)
Kyrie Irving (Foto: Twitter)
Košarkaš Brooklyn Netsa Kyrie Irving izjavio je da mu je protivljenje vakcinisanju protiv koronavirusa odnijelo više od 100 miliona dolara zarade jer je zbog te odluke morao odbiti novi ugovor s Netsima.

"Odrekao sam se četverogodišnjeg ugovora vrijednog 100 i nešto miliona jer sam donio odluku da se neću vakcinisati. Mogao sam potpisati taj ugovor, vakcinisati se ili ostati nevakcinisan, što je donosilo neizvjesnost oko toga hoću li ostati u ovoj ligi, hoću li ostati u ovoj ekipi te suočavanje s mogućim posljedicama, gubitkom posla zbog te odluke", rekao je Irving uoči početka priprema za novu sezonu.

Sve do marta ove godine nije mogao igrati u domaćim utakmicama Netsa, dok u New Yorku nije ukinuto pravilo o obaveznom vakcinisanju.

Ista odluka ga je drugim gradovima sprječavala u nastupima i na nekim gostujućim utakmicama.

Irving će u sljedećoj sezoni igrati za 36,5 miliona dolara, a ne potpiše li s Netsima novi ugovor, na kraju sezone će postati slobodan igrač.

Na kraju prošle sezone odigrao je 29 utakmica za Netse u kojima je bio na prosjeku od 27,4 koševa, 5,8 asistencija i 4,4 skoka.

Ovo će mu biti 12. sezona u NBA ligi, a tokom prethodnih 11 sezona provedenih u Clevelandu, Bostonu i Brooklynu prosječni učinak mu je je 23,1 koševa, 5,7 asistencija i 3,8 skokova u 611 utakmica.