Muke za komšije
34

Internetom kruže genijalne šale o Jokiću i reprezentaciji Srbije: "Oće neko na Mundobasket?"

D. P.
Jokić se nije odazvao selektoru Pešiću (Foto: EPA-EFE)
Jokić se nije odazvao selektoru Pešiću (Foto: EPA-EFE)
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić suočio se s brojnim problemima uoči pravljenja spiska za Svjetsko prvenstvo, a zbog toga društvenim mrežama kruže vrlo zanimljive šaljive fotografije.
Pešić se suočio s velikim problemima i "jedva" je sastavio spisak košarkaša koje vodi u Aziju. Naravno, najveći udarac je otkazivanje nastupa Nikole Jokića, najboljeg košarkaša NBA finala koji je Denver Nuggetsima donio titulu.

Jokić ne može u ovoj fazi sezone, odnosno odmora, podnijeti pritisak lidera koji bi trebao Srbiju voditi do borbe za medalju te je na kraju odustao.

No, selektor Pešić dobio je još nekoliko teških udaraca pa su tako nastup otkazali Nikola Kalinić, Vasilije Micić, Vladimir Lučić, Luka Mitrović...

Zbog svih tih problema s kojim se selektor suočava, dosjetljivi fanovi i stranice na društvenim mrežama počele su dijeliti fotografiju izmišljene objave Svetislava Pešića.

[TWITTER]1683171714790768640[/TWITTER]

"Oće neko na Mundobasket", stoji u izmišljenoj objavi Pešića, a naravno, aludira se na čuveni status tada još tinejdžera Nikole Jokića koji je putem Facebooka tražio s kim bi mogao igrati košarku, ali bezuspješno.

Korak po korak, Jokić je postao ponajbolji košarkaš na svijetu, a ta njegova objava iz 2011. godine i danas je vrlo popularna. Ovoga puta, dosjetljivi fanovi iskoristili su je kako bi na svojevrstan način ismijali odluku da ni Jokić ne igra za reprezentaciju kada je najpotrebniji.