Novo takmičenje
6

Indiana i New Orleans iznenađujuće ostvarili plasman u polufinale NBA Kupa

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U noći sa ponedjeljka na utorak su odigrane dvije utakmice četvrtine finala NBA Kupa dok će preostala dva susreta biti odigrana večeras.

Indiana Pacersi su iznenađujuće pobijedili Boston rezultatom 122:112 i plasirali se u polufinale novoosnovanog takmičenja najjače lige svijeta. Tamo ih čeka bolji iz duela između Milwaukeeja i New Yorka koji je na programu večeras.

Pitanje pobjednika je riješeno u trećoj četvrtini koju su Pacersi dobili rezultatom 37:23 te su onda mirno priveli utakmicu kraju.

Do pobjede ih je vodio Haliburton sa 26 poena, 13 asistencija i deset skokova dok je Hield dodao 21 uz po dva skoka i asistencije, a Turner je susret završio sa 17 poena i deset skokova. Mathurin je postigao 16 uz pet skokova i dvije asistencije, Nesmith je dodao 14, a Brown 13 uz osam skokova i četiri asistencije. Još je dvocifren bio Toppin sa 12 poena i dva skoka.

Tatum je bio najbolji kod Bostona sa 32 poena, 12 skokova i šest asistencija dok je Brown dodao 30 uz devet skokova. White je susret završio sa 18 poena, osam asistencija i četiri skoka dok je još dvocifren bio Hauser sa 15 poena i šest skokova.

U drugoj utakmici četvrtine finala New Orleans je pobijedio Sacramento rezultatom 127:117, a u polufinalu će ih čekati bolji iz meča između Lakersa i Phoenixa koji je na programu također večeras.

Pelicanse je do trijumfa vodio Ingram sa 30 poena, osam skokova i šest asistencija, a Jones je dodao 23 uz po pet skokova i asistencija. Valanciunas je susret završio sa 18 poena i 11 skokova dok je McCollum dodao 17 uz sedam asistencija i dva skoka. Murphy je postigao 16 uz dva skoka, a još je dvocifren bio Williamson sa deset poena i po šest skokova i asistencija.

U redovima Kingsa Fox je bio najbolji sa 30 poena i pet skokova te četiri asistencije dok je Sabonis dodao 26 uz 13 skokova i deset asistencija, a Monk je dodao 21 uz pet asistencija i tri skoka. Murray je susret završio sa 14 poena i četiri skoka dok je još dvocifren bio Huerter sa 12 poena i pet skokova te dvije asistencije.

Rezultati:

Indiana - Boston 122:112

Sacramento - New Orleans 117:127