NBA predsezona
0

Impresivan nastup Anthonyja Davisa

Totalsport
Foto: NBA
Foto: NBA
U ponedjeljak odigranim predsezonskim utakmicama NBA lige najbolji individualni učinak ostvario je prvi pick ovogodišnjeg drafta Anthony Davis.

Krilni centar New Orleansa predvodio je svoju ekipu do domaće 97-92 pobjede nad Charlotteom sa 22 koša, 9 skokova, 1 asistencijom i 1 blokadom za pola sata provedenih na parketu. Kod Hornetsa se iskazao i Robin Lopez s 18 koševa, 13 skokova i 3 blokade, dok je Ryan Anderson svih svojih 15 koševa postigao iz trica (5-6).

Najbolji kod Charlotte je bio Ben Gordon s 15 koševa.

U preostale dvije odigrane utakmice Chicago je kod kuće slavio protiv Memphisa 92-88, dok je Milwaukee u gostima savladao Cleveland s uvjerljivih 97-80.

Oslabljene za povrijeđenog Derricka Rosea (koljeno) Bullse su predvodili Luol Deng sa 18 koševa i Nazr Mohammed s 13 koševa i 12 skokova. U drugoj spomenutoj utakmici ujednačenu ekipu Bucksa su do trijumfa predvodili Brandon Jennings i Monta Ellis svaki s 15 koševa. Imali su Bucksi šestoricu igrača sa dvocifrenim brojem koševa.

Kažimo da je tokom susreta nezgodno na glavu prizemljio slovenski košarkaš Bucksa Beno Udrih. Udario je Udrih glavom u koljeno svog saigrača Larryja Sandersa u prvoj četvrtini nakon samo 45 sekundi provedenih na parketu.

Na kraju je završio u bolnici, ali su pretrage pokazale da nije zaradio potres mozga, te je otputovao natrag u Milwaukee zajedno sa svojim saigračima.

NBA predsezona, srijeda:

Cleveland - Milwaukee 80-97 Chicago - Memphis 92-88 New Orleans - Charlotte 97-82

NBA