Nevjerovatna prevara
59

Igrao košarku za američku srednju školu s 25 godina i zavodio maloljetnice

Klix.ba
Sidneyj Bouvier Gilstrap-Portley (Foto: Twitter)
Sidneyj Bouvier Gilstrap-Portley (Foto: Twitter)
Policija u Dallasu uhapsila je Sidneyja Bouviera Gilstrap-Portleya (25) koji je igrao košarku za srednjoškolsku ekipu Skyline zbog lažnog predstavljanja.

Naime, Gilstrap-Portley se u školi predstavljao kao 17-godišnji Rashun Richardson, a svojim vrhunskim košarkaškim umijećem upao je u oko istražiteljima.

Umjesto obrazovanja i moguće uspješne karijere Gilstrap-Portley je odveden u zatvor, a zbog prevare je i na udaru FBI-ja.

Spretni Sidney je iskoristio omogućavanje upisa stradalnicima uragana Harvey na početku školske godine 2017/18 u školu Skyline High School.

Odmah po upisu prebacio se u novu školu Hillcrest High School s novim papirima na ime Rashun Richardson.

Veliku prevaru je razotkrilo zavidno umijeće na košarkaškom terenu budući da je proglašen najboljim ofanzivnim igračem lige odlukom trenera.

Upravo ga je jedna od trenera srednje škole North Mesquite prepoznao i pregledom dokumentacije došao do saznanja da je Rashun Richardson zapravo Sidney Bouvier Gilstrap-Portley, koji je maturirao 2011. godine.

Inače, 25-godišnji Gilstrap-Portley je proteklih sedam, osam mjeseci izlazio s 14-godišnjim djevojčicama, učenicama svoje škole pa bi ga ta situacija iskorištavanja maloljetnica mogla puno više stajati od same prevare.