|

Igor Kokoškov je novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Igor Kokoškov je novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije
20
E. B.
20.11.2019. u 13:35
5
komentara
20

dijeljenja
Igor Kokoškov je novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Kokoškov je sa Slovenijom osvojio Eurobasket 2017. (Foto: EPA-EFE)
Igor Kokoškov je od danas i zvanično postao novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije.
Trener Sacramento Kingsa je dobio dozvolu svog kluba da može upredo voditi i reprezentaciju Srbije, a Košarkaški savez Srbije je danas potvrdio njegovo imenovanje.

"Ukazana mi je velika čast. Sretan sam što sam postao selektor Srbije. Očekivanja naših navijača od nacionalnog tima su uvijek bila velika, a ambicije igrača i trenera su uvijek najveće. Toga sam vrlo svjestan. Svaki košarkaški trener s ovih prostora sanja da postane selektor nacionalog tima. Moj glavni motiv da se prihvatim ovog posla je upravo jaka lična emocija i želja da se poslije 20 godina rada u NBA i više od deset godina rada u FIBA s drugim nacionalnim timovima konačno vratim tamo odakle sam krenuo, u Srbiju. Igrači s kojima sam do sada radio znaju da je moj stav da uspjeh tima uvijek pripada igračima, a da treneri preuzimaju odgovornost", poručio je Kokoškov koji je sa Slovenijom osvojio Eurobasket 2017. godine.

Srbija će u februaru igrati kvalifikacije za Eurobasket, a potom u junu kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...