Košarka
0

Igokea savladala Široki Wwin i povela u finalnoj seriji sa 2:1

Piše: D. B.
Večeras je Igokea ugostila ekipu Širokog Wwin u trećoj utakmici finalne serije za prvaka BiH. Ekipa iz Aleksandrovca je pobijedila rezultatom 62:47 i tako povela sa 2:1 u finalnoj seriji.

Igokea je sjajno otvorila utakmicu i napravila niz od 7:0. Potom su Širokobriježani prišli na 9:5, da bi ekipa iz Aleksandrovca ponovo ušla u seriju i prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 18:5.

U drugoj četvrtini su Igosi nastavili sa dobrom igrom te su jedno vrijeme održavali svoju prednost od 13 poena. Gosti su uspijevali smanjiti zaostatak na 10 poena. Kako se drugi period igre bližio kraju, tako su igrači Širokog Wwin sve bolje igrali, pa su uspjeli smanjiti zaostatak na šest poena kod rezultata 28:22 za Igokeu, kojim je i završilo prvo poluvrijeme utakmice.

Igokea je ponovo pokazala kvalitet te za kratko vrijeme stigla na 11 poena razlike kod rezultata 38:27. Gosti su uspijevali smanjiti na osam poena razlike, no, Igosi su čuvali solidnu prednost i do kraja trećeg perioda je povećali na 12 poena prednosti. Rezultat pretposljednje četvrtine je bio 44:32.

U posljednjoj četvrtini je ekipa Širokog Wwina došla na samo četiri poena zaostatka, ali je, kao i ranije, uslijedio odgovor Igokee, koja je napravila razliku od dvanaest poena pri rezultatu 53:41. Imali su gosti priliku da smanje vodstvo, ali su ih promašaji spriječili u tome. Igokea je napravila i 13 poena prednosti. Domaći su mirno priveli utakmicu kraju i pobijedili rezultatom 62:47. Ovo je važna pobjeda ekipe iz Aleksandrovca, koja je se približila tituli prvaka BiH.

Najefikasiniji u redovima Igosa su bili Komatina sa 14 i Jorović sa 13 poena, dok je u ekipi Širokog Wwina Ramljak ubacio 14 te Šakić, Rikić i Jones po 8 poena. Razočarenje je u gostujućoj ekipi bio Šutalo, kojeg je selektor Aco Petrović pozvao u reprezentaciju. Postigao je samo 3 poena.

Finale doigravanja se igra na tri dobijene utakmice, a četvrta utakmica je na rasporedu u subotu i igra se na Pecari.