Od 6. do 10. septembra
153

Igokea organizuje turnir povodom 50. godišnjice kluba: Zaigrat će i Milorad Dodik, možda dođe i Nikola Jokić

E. B.
Milorad Dodik (Foto: KK Igokea)
Milorad Dodik (Foto: KK Igokea)
Košarkaški klub Igokea u Banjoj Luci i Laktašima od 6. do 10. septembra organizuje turnir povodom 50. godišnjice kluba.

Uz domaćina na turniru će učestvovati moskovski CSKA, Partizan, Hapoel, Turk Telekom, i Galatasaray.

U jednoj grupi su Igokea, CSKA i Galatasaray, a Partizan, Hapoel i Turk Telekom u drugoj. Utakmice će biti igrane u terminima od 17 i 20 sati.

"Mnogo nam znači 50 godina i prezadovoljan sam s obzirom na timove koji učestvuju. Turnir će otvoriti Igokea i CSKA", rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Kuriozitet je da će turnir biti otvoren na terenu na kojem je bio odigran ATP turnir na kojem će biti postavljen parket, a u slučaju kiše, utakmice će biti odigrane u Laktašima.

Drugog i trećeg dana takmičenja utakmice će biti odigrane u Laktašima, a nakon toga završnica ponovo na otvorenom terenu u Banjoj Luci.

Mnogo pažnje privuklo je učešće moskovskog CSKA s obzirom da je ruskim klubovima zabranjeno učešće u eurokupovima.

"Pričao sam sa direktorom Eurolige Dejanom Bodirogom i predstavnicima FIBA Lige prvaka i oni nisu imali ništa protiv da CSKA igra na našem turniru", rekao je Dodik i dodao da će utakmice biti u direktnom televizijskom prijenosu na Arena Sportu.

Očekuje se prisustvo velikog broja poznatih osoba iz svijeta košarke, a u revijalnoj utakmici bismo mogli vidjeti neka poznata imena.

"Bit će dosta poznatih imena, pogotovo iz bivše Jugoslavije. Trebao je doći i Andrej Kiriljenko, ali je već ranije zakazao neke obaveze. Čekamo odgovor Hidayeta Turkoglua, a učešće je potvrdio Milorad Dodik", poručio je generalni menadžer Igokee i potom otkrio ekskluzivu.

"Imamo kontakt s Jokićem, vidjet ćemo da li ćemo ga uspjeti dovesti. To bi bila senzacija, ali znamo da on ima svoje obaveze. Zvali smo ga i čekamo odgovor", poručio je Dodik.

Ulaznice za turnir će biti puštene u prodaju od 1. septembra po cijeni do 20 KM i to na prodajnim mjestima u dvorani Laktaši, teniskom centru u Banjoj Luci i restoranu "Agape" u Banjoj Luci.