Veliki problem
34

Igokea duguje ogroman novac za poreze, zastupnik NSRS-a nemoćno poručuje: Očigledno im ne možemo ništa

E. B.
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Zastupnik Đorđe Vučinić je u Narodnoj skupštini RS-a danas iznio teške optužbe na račun Košarkaškog kluba Igokea.

Dvadesetčetvrtogodišnji Trebinjac i član Kluba poslanika Za pravdu i red javio se danas i tokom govora o vitalnim interesima RS-a govorio o dugu koji Igokea ima prema Poreskoj upravi RS-a.

"Mi pričamo šta je veoma štetno po vitalne interese RS-a, a ne bi bilo zgoreg da objavimo podatak da je najveća šteta ako se ne poštuju zakoni u RS-u", kazao je Vučinić koji je potom poručio kako Igokea duguje ogroman novac na ime poreza i doprinosa, ali da im vlasti RS-a to svjesno dopuštaju.

"Zakon treba biti jednak za sve i ovdje apelujem na sudstvo i tužilaštvo, ali i Poresku upravu RS jer po posljednjim informacijama Košarkaški klub Igokea je dužan Poreskoj upravi RS-a za poreze i doprinose više od 1,1 miliona KM. To je vitalni nacionalni interes. Da smo mi imali taj novac u budžetu, možda bismo kupili nekoj djeci knjige za osnovnu školu, možda bismo asfaltirali nekoliko metara puta u Hercegovini... Šta god, bolje je i baciti te pare s mosta nego da nam neko duguje, a mi im očigledno ne možemo ništa", rekao je Vučinić.

Podsjetimo, generalni menadžer Košarkaškog kluba Igokea je Igor Dodik, sin predsjednika RS-a Milorada Dodika. Zanimljivo, od danas su oba Dodika na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.