Prvenstvo BiH
14

Igokea demolirala Vogošću i ostvarila ubjedljivu pobjedu od 64 razlike

K. H.
Košarkaši Igokee savladali su Vogošću u posljednjem meču 12. kola Prvenstva BiH ubjedljivim rezultatom 141:77 čime su na sjajan način završili 2019. godinu.

Od početka susreta bilo je jasno da će Igokea biti tim koji kontroliše ritam utakmice i da će domaći tim bez većih problema upisati pobjedu. Nakon prvih 10 minuta Igokea je imala prednost od 24 poena razlike, a bilo je 37:13.

U drugoj dionici Igokea je nastavila s dobrom igrom u napadu i do poluvremena su postigli dodatnih 35 poena, a igru u napadu popravili su i gosti koji su u drugih deset minuta uspjeli ubaciti 25 poena. Na poluvremenu je rezultat glasio 72:38.

Igokea je u trećoj dionici pokazala da vrlo ozbiljno shvata ovaj meč i još jednom su doslovno demolirali goste postigavši im 42 poena, naspreman 13 koliko je postigla Vogošća, a do kraja meča samo su odradili započeti posao i na kraju upisali sigurnu i ubjedljivu pobjedu.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Topalović koji je postigao 30 poena, a kod Gostiju je Campbell ubacio 41 poen. Igokea je sa 11 pobjeda ostala prva na tabeli sa 11 pobjeda, dok Široki ima jednu pobjedu manje.