Košarka
0

I Sixersi i Kingsi nadomak druge runde

Klix.ba
Stojaković u duelu sa Kirilenkom
Stojaković u duelu sa Kirilenkom
Ako je to bila posljednja utakmica legenda Johna Stocktona i Karla Malonea u dresovima Jazza, Sacramento Kingsi su se pobrinuli da se ne završi sretno.

Peđa Stojaković je dao 15 od svojih 27 poena u trećoj četvrtini dok je Chris Webber dodao 26 poena uz 11 skokova u utakmici u kojoj su se Kingsi vratili iz minusa od 4 poena na poluvremenu u gostima pobjedivši Utah Jazz rezultatom 99-82.

Kingsi sada vode sa 3-1 u seriji, i mogu na domaćem terenu u srijedu navečer izboriti četvrtu pobjedu koja bi ih odvela u drugu rundu doigravanja.

Kingsi bi mogli biti posljednji tim koji je pobjedio Stocktona i Malonea u Salt Lake Cityu. Naime, već odavno kruže glasine da bi se 41-godišnji Stockton mogao odlučiti otići u mirovinu, a također se pričalo da bi Malone mogao napustiti ekipu u kojoj je proveo cijelu karijeru za neki drugi tim.

Philadelphia 76ersima nisu bili potrebni herojski podvizi Allena Iversona da bi vratili kontrolu u svojoj seriji sa New Orleans Hornetsima. Iverson je dao 22 poena uz šut 9/28, što mu je najmanji procenat ovogodišnjeg playoffa. Ali pet ostalih Sixersa su dali dvoznamenkasti broj poena u pobjedi od 96-87, nakon koje Sixersi vode 3-1 u seriji, u kojoj će se najvjerovatnije posljednja utakmica igrati u Philadelphiji.

"Koliko god sam se mučio večeras, dobro se osjećam što smo pobjedili u ovakvoj utakmici", rekao je Iverson. "Da mogu igrati tako loše a moji suigrači tako dobro, daje mi samopouzdanja da iako meni ne ide, imamo izgleda da pobjedimo".

Za Hornetse Baron Davis je dao 34 poena, usprkos teškoj povredi koljena. Davis, očito ogorčen nakon susreta, je igrao sa povredom drugu utakmicu zaredom, i očito je bio nezadovoljan igrom svojih visokih igrača, koji su bili osramoćeni pod košem, i slabo su hvatali lopte, što je bio ključ njihove pobjede u prethodnoj utakmici.

Rezultati:

ISTOK Philadelphia (3) - (1) New Orleans 96:87

ZAPAD Sacramento (3) - (1) Utah 99:82

NBA