Euroliga
0

I Panathinaikos izjednačio

Totalsport
Druga je runda četvrtfinalne serije košarkaške Eurolige završila sa sve četiri pobjede gostiju. Posljednji je do nje, u susretu dva posljednja evropska prvaka, došao Panathinaikos.

Sastav Željka Obradovića, evropski prvak iz 2009, slavio je u Blaugrani kod Barcelone, branitelja lanjskog naslova, 75-71. Serija je sada, uoči dviju utakmica u Ateni, izjednačena na 1-1, a Grci samo mogu žaliti što se kući ne vraćaju s punim plijenom, s obzirom na to da su u prvoj utakmici izgubili 83-82.

Polaganjem Kostasa Tsartarisa tri minute prije kraja gosti su otišli na 72-64 nakon što su u vodstvu proveli čitavu posljednju četvrtinu utakmice. Ipak, Barcelona je odičnom igrom u samoj završnici došla na 82-80 i Juan Carlos Navarro bio je na crti slobodnih bacanja za izjednačenje.

Drugo bacanje promašio je i 12 sekundi prije kraja domaći su napravili prekršaj nad Dimitrisom Diamantidisom. Vođa gostujućeg sastava pogodio je također samo prvo bacanje, da bi Jaka Lakovič u protuudaru promašio tricu za pobjedu s preko osam metara udaljenosti, na koju se digao sedam sekundi prije kraja. Zakucavanjem je u kontranapadu Mike Batiste zaključio pobjedu gostiju.

Navarro je bio najraspoloženiji igrač domaće ekipe s 19 koševa, dok je goste do pobjede vodio tercet Diamantidis (17 koševa, 5 asistencija, 6 izgubljenih lopti), Sato (18 koševa, 4 skoka) i Batiste (14 koševa, 4 skoka).

Euroliga, 2. utakmice četvrtfinalne serije:

Caja Laboral – Maccabi 81-83, serija izjednačena na 1-1 Real Madrid – Valencia 75-81, 1-1

Olympiacos – Montepaschi 65-82, 1-1 Barcelona – Panathinaikos 71-75, 1-1