Košarka
0

I Lynetta Kizer na širem spisku ženske košarkaške reprezentacije BiH

Piše: E. B.
Naše reprezentativke će biti pojačane Amerikankom
Naše reprezentativke će biti pojačane Amerikankom
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Jovanović objavio je širi spisak igračica na koje računa u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine.

Na spisku od 23 igračice se nalazi i ime Lynette Kizer koja bi trebala pojačati našu selekciju kao naturalizovana igračica.

Kizer iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. U dresu Indiana Fevera je u WNBA ligi na 33 utakmice prosječno bilježila 8,3 poena uz 3,5 skokova po meču.

Uz nju, na spisku se nalaze i Nikolina Babić, Irena Vrančić, Miljana Džombeta, Milica Deura, Tamara Kapor, Matea Tavić, Aida Kalušić, Marica Gajić, Dragana Svitlica, Marina Džinić, Emina Demirović, Anđela Delić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Irma Rahmanović, Nikolina Džebo, Aldijana Iriškić, Nataša Kajtaz, Jovana Marković, Nedžla Kovačević, Dženita Ikanović i Jasmina Ahmetbegović.

Kvalifikacije otvaramo gostovanjem u Rumuniji 21. novembra, a potom u tuzlanskom Mejdanu dočekujemo Tursku. U grupi se nalazi i selekcija Izraela.

"Nalazimo se u teškoj grupi gdje su sve reprezentacije trenutno ispred nas, ali to ne znači da mi ne možemo ravnopravno igrati s njima i to će nam biti primarni cilj u ovim kvalifikacijama", istakao je selektor Jovanović.