Druga ABA liga
0

Hrvoje Vlašić: Maksimalno ćemo igrati sve do kraja

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Košarkaši Zrinjskog iz Mostara u sklopu 21. kola Druge ABA lige dočekuju beogradski Dynamic, a tim povodom organizirana je konferencija za medije. Novinarima su se obratili trener Hrvoje Vlašić te igrači Marko Ramljak i Aleksandar Sokolović.

Vlašić je kazao kako je Dynamic ekipa koja se dugo tražila, kako joj je sezona otišla u pogrešnom smjeru te kako sada najviše priliku daju mladim igračima.

"Iako ova utakmica nema težinu borbe za mjesta na tabeli, mi imamo obavezu prema ligi, publici, a i nama samima, da damo maksimalan angažman i da je pobijedimo. Sigurno ćemo morati razmišljati o narednim protivnicima i da ćemo minutažu dovesti na optimalno", kazao je Vlašić.

Trener Mostaraca kazao je kako mu je u posljednje vrijeme najviše truda trebalo za vlastitu ekipu, za hvatanje novih opcija te da su uspjeli u tome.

"Ova dva kola do kraja će nam poslužiti da tražimo neke nove opcije, ali ćemo dati maksimalan angažman", zaključio je Vlašić.

Marko Ramljak tužno je konstatirao da je ovo prva utakmica bez rezultatske težine, da je glavni zadatak podjela minutaže i uigravanje za naredne izazove.

"Dolazi ekipa Dynamica koju smo pobijedili u gostima, želimo i ovdje slaviti. Oni imaju svojih problema, sezona nije onakva kakva je bila u njihovim planovima. Okrećemo se i mi domaćem prvenstvu", kazao je Ramljak.

Aleksandar Sokolović naglasio je da je utakmica s Dynamicom takva da je teško pronaći motivaciju za nju.

"Voljeli bismo da nas publika podrži, sjajno je da smo vratili ljude u dvoranu i to je velika pobjeda", izjavio je Sokolović.

Utakmica Zrinjskog i Dynamica igra se u četvrtak od 18:00 sati u dvorani Bijeli brijeg.