Druga ABA liga
2

Hrvoje Vlašić: Lovćen se dodatno pojačao, ali mi idemo na pobjedu

Piše: R. D.
Hrvoje Vlašić (Foto: Klix.ba)
Hrvoje Vlašić (Foto: Klix.ba)
U šestom kolu Druge ABA lige košarkaši Zrinjskog iz Mostara dočekuju Lovćen 1947 s Cetinja, a ovu zanimljivu utakmicu na konferenciji za medije najavili su trener domaćih Hrvoje Vlašić i igrač Ivan Begić.

Trener mostarskih košarkaša Hrvoje Vlašić kazao je u uvodu da njegovu ekipu sutra očekuje jedna izuzetno teška utakmica.

"Lovćen je jedan stvarno dobar protivnik koji se značajno promijenio u odnosu na sastav koji je imao prije početka sezone. S tri-četiri igrača više dobro su pokriveni na svim pozicijama, a prije petnaestak dana doveli su i Aleksu Popovića, tako su stvarno dobro pokriveni. Igraju dobro i forma im je u usponu", kazao je trener Vlašić, naglasivši kako je Lovćen u proteklom kolu pobijedio do tada nepobijeđeni Vršac.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Pored kvaliteta gostujućeg sastava, Vlašić smatra da će njegov tim nastojati pružiti izuzetno dobru igru i samim tim pobijediti.

"Za pobjedu ćemo morati energetski biti na svom maksimumu. Neće biti nimalo lako, ali i mi smo u jednom dobrom ritmu. Važno je da s kadrom nemamo nekih posebnih problema", zaključio je trener Zrinjskog.

Ivan Begić (Foto: Klix.ba)
Ivan Begić (Foto: Klix.ba)

Košarkaš Ivan Begić prisjetio se utakmice s Lovćenom koju je Zrinjski igrao u pripremnom periodu.

"Tada smo ih pobijedili, ali ovo je druga priča, oni su se pojačali igračima s višeg nivoa i sad su veoma kvalitetni. Na gostujućem terenu protiv Čačka su bili veoma dobri, izgubili su tek u produžetku. Za pobjedu moramo biti u najboljem izdanju", kazao je Begić.

Vlašić je na pitanje novinara o dosadašnjem učinku u sezoni kazao da njegova ekipa kući igra solidno, a da vani ima problema. Posebno je intrigantno da u svakoj utakmici imaju jedan problematičan period igre koji možda dolazi od prevelikog respekta prema protivniku.

Utakmica Zrinjskog i Lovćena se igra u srijedu u dvorani Bijeli Brijeg od 18 sati.