Loši rezultati
3

Hrvatski košarkaški savez i Ivica Skelin sporazumno raskinuli ugovor

FENA
Ivica Skelin (Foto: ABA liga)
Ivica Skelin (Foto: ABA liga)
Ivica Skelin više nije selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Hrvatske, a odluka o njegovom razrješenju donijeta je na 19. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, koja je u četvrtak održana u Zagrebu.

"Kako nisu ispunjeni ciljevi zacrtani prilikom angažmana selektora muške seniorske reprezentacije, odnosno, nije postignut očekivani rezultat nakon prva dva kruga kvalifikacija za Svjetski kup 2019, izbornik Ivica Skelin i Hrvatski košarkaški savez zajednički su donijeli odluku o sporazumnom raskidu ugovora. Gospodin Skelin se zahvalio na ukazanom povjerenju te saradnji i podršci tokom proteklog razdoblja", stoji u saopćenju Hrvatskog košarkaškog saveza.

Ivica Skelin preuzeo je reprezentaciju nakon odlaska Aleksandra Petrovića, pod čijim vodstvom su hrvatski košarkaši doživjeli poraz od Rusije u osmini finala posljednjeg Eurobasketa. U četiri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine pod Skelinovim vodstvom Hrvatska je ostvarila samo jednu pobjedu, nad Holandijom u Zadru (82:78), nakon što je prethodno poražena na gostovanju u Holandiji (61:68), od Italije u Zagrebu (64:80) i od Rumunije u Zadru (56:58), čime je u pitanje dovoden plasman reprezentacije u drugi kvalifikacijski krug.

Ime Skelinovog nasljednika na klupi još nije objavljeno, a o njemu će odlučiti članovi Upravnog odbora na prijedlog Stručnog savjeta kojim predsjeda Dino Rađa.