Predstavljeno superpojačanje
0

Howard: Preda mnom i Lakersima je sjajna budućnost

Totalsport
Dwight Howard s novim dresom (Foto: AFP)
Dwight Howard s novim dresom (Foto: AFP)
Na konferenciji za novinare Los Angeles Lakersi su predstavili svoje superpojačanje: 26-godišnjeg košarkaša Orlando Magica Dwighta Howarda, najdominantnijeg centra današnjice...

"Drago mi je da je transfer napokon realiziran. S Orlandom se nisam rastao na najbolji način, ali mislim da je rastanak bio najbolje rješenje. Došlo je vrijeme da i ja i klub okrenemo novu stranicu", rekao je na predstavljanju igrač koji je osam proteklih godina odradio u floridskom klubu, u kojem se razvio u najboljeg odbrambenog igrača današnjice.

Došao je u razmjeni koja je uključivala četiri kluba i 12 košarkaša. Lakersi su za njega žrtvovali dvije godine mlađega i tehnički potkovanijeg centra Andrewa Bynuma, koji je preselio u Philadelphiju.

"Danas je novi početak za sve: Orlando, Lakerse i za mene. Krećemo ispočetka. Vjerujem da su ispred mene, kao i ispred Lakersa, velike i lijepe stvari. Kako će me dočekati u Orlandu? Sigurno ne dobrodošlicom, ali ne mogu reći da to neću razumjeti", kazao je sjajni centar.

U novom će klubu Howard, kao što je i u Orlandu, nositi broj 12. Tehnički se ne treba seliti u Los Angeles: tu boravi od aprila, kada je u Kaliforniji operirao leđa.

NBA