Sviđa mi se sastav
176

Howard: Ako me ne pozovete u reprezentaciju SAD-a, igrat ću za Tajvan i zabiti vam 85 poena

K. H.
Dwight Howard
Dwight Howard
Proslavljeni NBA košarkaš Dwight Howard u šaljivom tonu zaprijetio je Amerikancima da će, ukoliko ga ne pozovu za Olimpijske igre u Parizu, igrati za Tajvan i ubaciti im 85 poena.

Američki mediji pišu da je LeBrone James, nakon četvrtog mjesta na Mundobasketu, odlučio biti predvodnik "Dream Teama", a između ostalih, u tom timu bi trebali biti Steph Curry, Kevin Durant, Damian Lillard, Devin Booker i mnogi drugi najbolji NBA igrači.

Nekada najbolji centar NBA lige Dwight Howard također želi igrati za ovaj tim, a u šaljivom tonu zaprijetio je Amerikancima da će, ukoliko ga ne pozovu, zaigrati za Tajvan i ubaciti im 85 poena.

"Sviđa mi se ovaj sastav koji vidim, ali nemojte me izostaviti. Ako to napravite, igrat ću za Tajvan i zabit ću vam 85 poena", napisao je 37-godišnji Howard koji je nekad igrao za reprezentaciju SAD-a i već neko vrijeme je najveća zvijezda tajvanske lige.

Howard je NBA karijeru počeo 2004. godine u redovima Orlando Magica, a u ovom timu je igrao do 2012. godine.

Uslijedio je trejd u LA Lakerse, za koje je igrao jednu sezonu, a zatim je igrao za Houston, Atlantu, Charlotte, Washington te još dva puta u LA Lakersima i jednom u Philadelphiji.