Veliko pojačanje
12

Houston za Chrisa Paula dao čak sedam igrača

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Sjajni razigravač Chris Paul (32) karijeru će nastaviti u ekipi Houston Rocketsa u koju je stigao iz Los Angeles Clippersa, u kojima je proveo posljednjih šest sezona.

U zamjenu za Paula Clippersi su od Rocketsa dobili čak sedam igrača, izbor prve runde na draftu 2018. godine i određeni novčani iznos.

Podsjetimo, Paul je prije šest godina stigao u Clipperse iz tadašnjih New Orleans Hornetsa, ali nije ispunio očekivanja jer nijednom nije uspio odvesti ekipu dalje od drugog kruga doigravanja.

Paul će u Houstonu s Jamesom Hardenom kreirati fenomenalan par s kojim bi se Rocketsi mogli upustiti u borbu za osvajanje naslova prvaka.

Tokom 12 sezona provedenih u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, Paul je devet puta igrao na All-Star utakmici, četiri je puta izabran u najbolju petorku sezone, u četiri sezone bio je najbolji asistent, a u šest sezona najbolji "kradljivac" lopti u NBA-u.

Za Paula su Clippersi dobili Sama Dekkera, Patricka Beverleyja, Loua Williamsa, DeAndrea Ligginsa, Darruna Hilliarda, Montrezla Harrella i Kylea Wiltjera, izbor u prvoj rundi drafta 2018. i 661.000 dolara.